Izvor: eKapija | Subota, 15.02.2020.| 08:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zarubežnjeft ostaje u RS i neće biti otpuštanja radnika - U fokusu gasifikacija Rafinerije nafte Brod

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je u petak, 14. februara, sa delegacijom kompanije Zarubežnjeft, koju je predvodio generalni direktor Sergej Кudrjašov.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje kompanija Zarubežnjeft provodi u Republici Srpskoj, kao i poslovnim planovima za naredni period.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Rukovodstvo Zarubežnjefta istaklo je da ova kompanija ostaje u Republici Srpskoj i da želi da proširi svoje poslovanje, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Naglasili su da je u Rafineriji nafte Brod trenutno zaposleno 676 radnika, čija je plata veća za 30% od prosječne plate u Republici Srpskoj, i da će se trend rasta plata nastaviti u narednom periodu. S tim u vezi, rukovodstvo ovog privrednog društva je potvrdilo da neće doći do otpuštanja radnika, kao što su to prenijeli pojedini mediji.

Na sastanku je poseban akcenat stavljen na projekte autonomne gasifikacije Rafinerije nafte Brod, proširenja mreže benzinskih stanica, izgradnje solarnih elektrana, elektrana na gas i proizvodnje vodonika.

Naglašeno je da će realizacija navedenih projekata značajno doprinijeti zaštiti životne sredine i poštovanju svih standarda, koji se primjenjuju u oblasti u kojoj posluje ovo privredno društvo.

Sagovornci su se usaglasili da je realizacija ovih projekata, kao i projekat gasifikacije Republike Srpske, od strateškog značaja, jer će, između ostalog, proizvedeni energenti biti plasirani na tržišta zemalja u regionu, čime će se dodatno ekonomski osnažiti Republika Srpska.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.