Izvor: turistički svet | Petak, 14.02.2020.| 12:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Booking.com pokreće pilot aplikaciju CityBook

(Foto: sebra/shutterstock)
Booking.com je najavio pokretanje novog pilot projekta CityBook, koji je zapravo digitalni turistički vodič.

CityBook ima za cilj da pomogne putnicima kada stignu na određenu destinaciju, bilo da je u pitanju pružanje preporuka o tome šta sve može da se obiđe, prikazivanje lokalne ponude i popusta ili pružanja sadržaja koji pomaže putnicima da osjete pravu atmosferu grada, kako bi Booking.com bolje razumio šta je najrelevantnije za njihove korisnike na samoj destinaciji. CityBook proizvodi, sadržaji i opcije koje se budu najviše dopadale korisnicima biće implementirani na Booking.com aplikaciju.

Koristeći model mašinskog učenja koje koristi lokaciju putnika, odlike (porodica, par ili solo putnik), u kojoj je fazi putovanja (prvi dan – posljednji dan), kao i vremenske prilike i dostupnost u realnom vremenu, CityBook osmišljava preporuke koje pomažu korisnicima da na najbolji mogući način iskoriste putovanje, uključujuči kako da se vrate u svoj smještaj iz bilo koje tačke u gradu.

- Pretraživanje više sajtova i aplikacija za dobijanje najboljih informacija, a zatim odlazak na druge platfome da odabrane usluge rezervišete, nije baš prijatan proces. Željeli smo da pomognemo korisnicima da se fokusiraju na zabavan dio planiranja putovanja – inspiraciju – i da olakšamo proces rezervisanja i organizacije sa aktuelnim sadržajem koji se može rezervisati sa nekoliko klikova i sve to organizovano na jednom mjestu – kaže Ram Papatla, potpredsjednik za iskustva u kompaniji Booking.com.

Bilo da skinete aplikaciju za Android ili iOS ili posjetite veb verziju CityBook sajta na desktop računaru ili mobilnom telefonu, jednom kada se korisnik uloguje sa svojim Booking.com nalogom, spreman je da istražuje, planira i doživi grad u koji putuje – prema sopstvenim željama i preferencijama.

Kada korisnik rezerviše smještaj na Booking.com platformi, dobija poziv da koristi CityBook aplikaciju koja je trenutno dostupna na engleskom jeziku za Amsterdam, London i Pariz, dok će za nekoliko mjeseci tu biti i Tokio, Njujork, Berlin, Barselona i Rim.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.