NavMenu

Prvo vino iz Srbije po cijeni većoj od 100 EUR dolazi iz Negotina

Izvor: Vino.rs Petak, 14.02.2020. 09:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Vinotecarium)Ilustracija
U Srbiji je sve prisutnija praksa da pojedinim vinima cijena u vinotekama raste iz godine u godinu, a promene se događaju i češće. Tako je jedno vino probilo cijenu od 100 EUR za standardnu bocu.

Riječ je o vinu Kremen Kamen 2015 negotinske vinarije Matalj, jednom od najnagrađivanijih srpskih vina koje je u jednoj beogradskoj vinoteci dostiglo cijenu od 12.900 dinara (100 evra). A samo godinu dana mlađa berba istog vina staje 4.735 dinara (oko 40 evra), dok je ona starija, iz 2011. godine, koja je ponijela i naziv najboljeg vina Srbije na Velikom testu Vino.rs 2013. godine dostupna samo u jednoj vinoteci i to po cijeni od 19.000 dinara (oko 160 evra)!

Vino Stari Zavet 2011 vinarije Janko, koje je svojevremeno osvojilo regionalni trofej na Decanteru, što je za sada i dalje najveći uspjeh nekog vina iz Srbije na ovom najprestižnijem ocenjivanju, u prodaji je po cijeni od 7.000 dinara (60 evra).


- Uskoro se spremam da promenim čepove, nakon čega će cijena porasti na 100 EUR, pošto ću tom prilikom sigurno nekoliko boca morati da odbacim. Znači, ko prvi boci, njegova buteljka – kaže Dragan Vasić Janko, vlasnik vinarije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.