Izvor: eKapija | Petak, 14.02.2020.| 08:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren poziv za akcelerator program u Istočnom Sarajevu

Razvojna agencija Republike Srpske (RARS) raspisala je javni poziv za učešće u akcelerator programu koji će se provoditi na području Grada Istočno Sarajevo.

Akcelerator program namijenjen je početnicima u poslovanju zasnovanim na inovaciji, znanju i novim tehnologijama sa potencijalom rasta koji žele da što prije pronađu tržište za svoje proizvode i usluge.

Program se sastoji od tri faze: predakceleracije, akceleracije i programa rasta, putem kojih se obezbjeđuje kontinuirana podrška početnicima u poslovanju u cilju realizacije njihove poslovne ideje.

- Kandidati se mogu prijaviti kao samostalni podnosioci ili kao tim. Ista osoba ne može biti član dva tima, niti istovremeno prijaviti ideju kao samostalni podnosilac i biti član tima. Poslovne ideje koje se odnose na trgovinu, ugostiteljstvo, igre na sreću, finansijsko posredovanje, neće biti razmatrane - saopšteno je iz RARS-a.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem obrasca kojeg mogu pronaći na veb stranici www.rars-msp.org i www.preduzetnickiportalsrpske.net

Popunjen obrazac potrebno je dostaviti na e-mail: info@rars-msp.org najkasnije do 10. marta 2020. godine.

Kako se navodi u pozivu svi prijavljeni koji ispunjavaju uslove biće pozvani na predstavljanje poslovne ideje pred komisijom za ocjenu poslovne ideje, kada će im biti predstavljene i dalje aktivnosti programa.

Kriterijumi kojima će se voditi komisija su: ocjena poslovne ideje (izvodljivost i inovativnost), ocjena tržišta i konkurencije i društvena korisnost (zapošljavanje mladih i žena i dr).

Više informacija o javnom pozivu potencijalni učesnici mogu dobiti na info danu koji će biti održan 25. februara 2020. godine u 11:00 časova u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

Program se organizuje u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu - OJ Ekonomski fakultet Pale, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, te opštinama Pale, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Trnovo, Sokolac i Istočni Stari Grad.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.