Izvor: Nezavisne novine | Petak, 14.02.2020.| 12:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Telemach kupuje dio preduzeća Trion tel

(Foto: asharkyu/shutterstock.com)
Kao što se i očekivalo, kompanija Telemach iz Sarajeva pokrenula je proceduru sticanja vlasništva na dijelom preduzeća Trion tel iz Banjaluke, koje je u vlasništvu Zorana Lemića, a za koje je Urbanističko-građevinska inspekcija grada Banjaluka još ranije utvrdila da je optičku mrežu na teritoriji grada postavljalo nelegalno, bez građevinske dozvole, zbog čega je naloženo rušenje.

- Odobrava se u skraćenom postupku koncentracija koja se tiče sticanja pojedinačne kontrole od strane privrednog subjekta 'Telemach sa sjedištem u Sarajevu, nad pojedinim dijelovima društva Trion tel Banjaluka na osnovu Memoranduma o razumijevanju - navedeno je u rješenju Agencije za zaštitu konkurencije Crne Gore, koje je u posjedu "Nezavisnih".

Ovo rješenje Agencija je donijela 30. decembra 2019. godine i njime kompaniji Telemach naložila da dostavi original ili ovjerenu kopiju ugovora o kupoprodaji i prenosu poslovanja i imovine Trion tel u roku od 15 dana od dana zaključenja istog.

Nezavisne podsjećaju da je Urbanističko-građevinska inspekcija grada Banjaluka utvrdila da je kompanija Trion tel optičku mrežu na teritoriji Banjaluke postavljala bez građevinske dozvole, zbog čega je doneseno 30 rješenja o rušenju tih optičkih kablova.

- Optička mreža na teritoriji grada izvedena je do marta 2017. godine i za sve izvedene radove investitor je u Odjeljenju za prostorno uređenje ponudio zahtjev za legalizaciju - rekli su nedavno u Odjeljenju za inspekcijske poslove grada Banjaluka, dodajući da su nakon zahtjeva za legalizaciju, a po osnovu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, prekinuti postupci izvršenja o rušenju do pravosnažnog okončanja postupka legalizacije u Odjeljenju za prostorno uređenje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.