NavMenu

MAN predstavio novu generaciju kamiona - Do 8% manja potrošnja goriva (VIDEO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.02.2020. 09:48
Komentari
Podeli
MAN Truck & Bus predstavio je novu generaciju kamiona koja postavlja standarde u ergonomiji, sistemima pomoći vozaču i digitalnom umrežavanju.

Nove generacija kamiona dosljedno je orijentisana na promjenjive potrebe prevozničke industrije i u čijem se razvoju fokusirao na vozače i njihov posao. Rezultat je portfelj proizvoda koji optimalno ispunjava svaki transportni zadatak. Nova generacija kamiona predstavlja razvoj MAN Truck & Bus-a od proizvođača vozila do pružatelja inteligentnih i održivih transportnih rješenja - saopšteno je iz kompanije Kam i Bus.

- Pojednostavljujemo poslovanje naših kupaca - ovo je naša tvrdnja, naše obećanje. Nova generacija kamiona omogućava nam da to ispunimo sveobuhvatnije nego ikad prije - ističe Joachim Drees, predsjednik izvršnog odbora MAN Truck & Bus SE.

Nova generacija vozila donosi i novu razinu udobnosti, sigurnosti, učinkovitosti, pouzdanosti i digitalizacije jer danas su zahtjevi u svim područjima prometne industrije raznolikiji i složeniji nego ikad. Transformacija industrije u "punom je pogonu": povećana količina prometa, strogi zakonski propisi o smanjenju emisija CO2, manjak vozača i sve opsežnija digitalizacija u svim logističkim procesima.

Paleta motora Euro 6d, koji su predstavljeni 2019. godine, svoj puni učinak iskorištava u novoj MAN-ovoj generaciji. Savršena interakcija motora s novorazvijenim pogonom i softverskim komponentama pruža novim serijama vrhunsku razinu učinkovitosti. Na taj način, nova generacija štedi do 8% goriva u odnosu na prethodnu verziju Euro 6c u špediterskom prevozu na duge staze i postiže smanjenje emisije CO2.

Zanimljivosti projekta:
  • utrošeno je 12.000.000 radnih sati
  • prevezeno je 4.000.000 testnih kilometara
  • 2.800.000 linija softverskog koda
  • u novi dizajn vozila uloženo je 167.000 radnih sati
  • 3.000 boja kabine dostupno je standardnoj ponudi
  • 2.100 zaposlenika MAN-a bilo je izravno uključeno u projekt
  • do 8% manja potrošnja goriva
  • 4 serije: MAN TGX, TGS, TGM ili TGL
  • 1 tim: 36.000 zaposlenika u MAN Truck & Bus
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.