NavMenu

Tokom 2019. BiH uvezla zlata i dragulja u vrijednosti od 22 mil KM

Izvor: Capital Srijeda, 12.02.2020. 13:52
Komentari
Podeli
(Foto: Sementer/shutterstock.com)
Tokom prošle godine, potražnja građana BiH za zlatom, srebrom i ostalim draguljarskim predmetima povećala se skoro duplo u odnosu na godinu ranije, te je uvezeno više od 22 mil KM ovih plemenitih metala.

Tokom 2019. godine, prema podacima koje je portal Capital dobio od Uprave za indirektno oporezivanje, ukupno je uvezeno 22,5 mil KM vrijednih plemenitih metala, od čega je najveća potražnja bila za draguljarskim predmetima, procijenjenih na 14,5 mil KM.

Po vrijednosti slijede "otpaci i lomljeni dijelovi plemenitih metala", čiji uvoz je iznosio preko 6 mil KM, a potom predmeti zlatarstva ili filigranstva kojih je uvezeno preko 985.000 KM.

Država je od uvoza ovih plemenitih metala, samo prethodne godine zaradila 4,2 mil KM.

U 2018. godini, uvoz zlata srebra i ostalih draguljarskih predmeta bio je skoro duplo manji, kada je ukupno uvezeno 10,2 mil KM.


I tada su se najviše uvozili draguljarski predmeti, čija vrijednost je iznosila 7,5 mil KM, potom ostali predmeti od plemenitih metala, kojih je uvezeno 1,28 mil KM i otpaci i lomljeni dijelovi plemenitih metala, čiji uvoz je vrijedio 798.391 KM.

Dadžbine koje su plaćene u 2018. godine na uvezene plemenite metale iznosile su 2 mil KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.