Izvor: bljesak.info | Utorak, 11.02.2020.| 13:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ante Rezić novi v.d. direktora Aluminija

(Foto: Aluminij.ba)
Ante Rezić novi je direktor Aluminija, odlučio je Nadzorni odbor na današnjem zasjedanju. Rezić je nekadašnji predstavnik Uprave Aluminija za energetiku i sisteme upravljanja.

Ante Rezić ima bogato iskustvo rada u Aluminiju i to na funkcijama od glavnog tehnologa za elektrouređaje, predstavnika Uprave za sisteme upravljanja do direktora Sektora energetike, informatike i sistema upravljanja, sa kojeg mjesta je imenovan na dužnost vršitelja dužnosti direktora i to na period od tri mjeseca.

Novi direktor preduzeća kojeg čeka dogovor s potencijalnim ulagačem o pokretanju proizvodnje je i profesor mostarskog Sveučilišta.

Rođen je 1956. godine u Mostaru. Nakon osnovne i srednje škole, 1975. odlazi na studij elektrotehnike u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1979. godine, a doktorirao 1995. Od 1979. do 1996. radi u Elektrotehničkom institutu u Zagrebu, gdje se bavio naučno-istraživačkim radom. U mostarski Aluminij došao je 1996. gdje je i sada.

Takođe, od 1996. je vanjski saradnik na sadašnjem Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.