NavMenu

Dunav osiguranje potvrđuje izlazak iz djelatnosti životnih osiguranja

Izvor: Indikator Nedjelja, 09.02.2020. 09:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutter_M/shutterstock.com)Ilustracija
Dunav osiguranje iz Banjaluke potvrdiće na Skupštini akcionara koja je zakazana za 26. februar 2020. izlazak iz djelatnosti pružanja usluga životnog osiguranja, izvještava Indikator.ba.

Kako je ranije objavljeno, Dunav osiguranje je odlučilo da cjelokupan portfelj životnog osgiuranja, koje je do sada posjedovalo, proda Grawe osguranju iz Banjaluke.

Rješenje o odobravanju prijenosa portfelja životnih osiguranje na Grawe društvo je od Agencije za osiguranje Republike Srpske dobilo 27. junara ove godine.

S tim u vezi, na Skupštini društva biće donesena odluka o prestanku obavljanja djelatnosti životnog osiguranja, a nakon njenog donošenja namjenska sredstva korišćena kao obezbjeđenje 50% minimalnog garantnog fonda životnog osgiuranja društvo će koristiti za potrebe djelatnosti neživotnih osiguranja.

Saglasno ovim promjenama, biće izvršene i odgovarajuće izmjene u statutu Društva.

Životna osiguranja predstavljala su mali dio portfelja Dunav osiguranja.

Prema finansijskom izvještaju za 2018. godinu, od ukupne obračuante premije od 23,6 mil KM, premija životnog osiguranja iznosila je 711.000 KM, dok su apsolutnu većinu od 22,8 mil KM činile obračunste premije neživotnih osiguranja.

Društvo je na dan 31. decembar 2018. obavljalo poslove osiguranja preko Direkcije u Banjojluci i 8 filijala (Banjaluka, Doboj, Trebinje, Prijedor, Sarajevo, Bijeljina, Pale i Brčko), a imalo je 238 zaposlenih radnika.

Matično društvo, inače podružnica istoimenog srpskog osiguravatelja, takođe je vlasnik povezanog preduzeća Dunav auto.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.