NavMenu

Čarobna zima u finskom iglu selu - Polarna svjetlost na dohvat ruke

Izvor: eKapija Subota, 08.02.2020. 08:24
Komentari
Podeli
Trenutno se nalazimo u vremenu u kojem je gotovo pa nemoguće ne sanjariti o dalekim putovanjima, pogotovo kada nam budno oko Instagrama nudi brojne čarobne zemlje kao na dlanu.

Tako se na našem popisu nalaze brojna mjesta koja bi voljeli posjetiti, a nerijetko na naš odabir utiče i sam smještaj, koji je iz godine u godinu sve inovativniji i zanimljiviji.

Upravo to potvrđuje i iglu selo u Kakslauttanenu u Finskoj kojem nije dugo trebalo, a da okupi brojne ljubitelje niskih temperatura i čarobnog okruženja.

Finska je u posljednjih nekoliko godina postala vrlo zanimljiva destinacija onima koji su u potrazi za spektakularnim okolišem i prirodom koja oduzima dah, a ovo mjesto se već nametnulo kao mjesto u kojem se tako lako zaboravi iscrpna svakodnevica modernog svijeta.

Iglu je ciljano kreiran s krovom od posebnog stakla kako biste mogli uživati u spektakularnom prizoru, kojeg čini aurori borealis zajedno sa milijunima sjajnih zvijezda.

Svaki iglu je opremljen s ogromnim krevetom i privatnim kupatilom, ali i saunom u koju možete pobjeći od niskih temperatura.

Osim privatnog smještaja, ovo selo nudi i klasične iglue od snijega kao i restorane, a također možete istraživati okolinu i to na jedan sasvim inovativan način, sankama koje vuku psi ili irvasi.

Također u ponudi je i ribolov u ledu i Sampo ledolomac, jedini ledolomac na svijetu otvoren za turiste te skijanje na stazi dugoj 180 km.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.