NavMenu

AS Holding kupio paket dionica Bosnalijeka za 19 mil KM

Izvor: Klix Petak, 07.02.2020. 15:08
Komentari
Podeli
(Foto: bosnalijek.ba)
AS Holding je na Sarajevskoj berzi kupila od luksemburškog fonda Haden dionice Bosnalijeka. Kako saznaje Klix, za vlasnički udjel od 16% platili su 19 mil KM. Haden je ovim izašao iz vlasništva.

AS Holding je ovim činom postao drugi najveći dioničar najveće farmaceutske kompanije. Najveći dioničar i dalje je KBC EURO Credit Capital sa više od 23% dionica Bosnalijeka.


AS Holding je grupacija koja se prioritetno bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda, a u svom portfoliju ima i kompanije koje se bave proizvodnjom tekstila i distributivno-logističkim poslovima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.