NavMenu

Prvi put u istoriji žena će započeti put olimpijske baklje

Izvor: Nezavisne novine Petak, 07.02.2020. 08:59
Komentari
Podeli
(Foto: StockSnap/Pixabay)
Prvi put žena je izabrana da počne put olimpijske baklje iz rodnog mjesta modernih igara ka gradu domaćinu Olimpijskih igara, a to će u ljeto 2020. godine biti Tokio.

Olimpijski komitet Grčke u četvrtak je saopštio da je Ana Korakaki, osvajačica zlatne medalje u streljaštvu na Igrama održanim prije četiri godine u Rio de Žaneiru, odabrana da ponese prvu baklju ka Tokiju, nakon svečane ceremonije paljena plamena 12. marta u drevnoj Olimpiji.

Pažljivu koreografiju ceremonije prevodiće glumica koja će se predstaviti kao grčka sveštenica koja će upaliti plamen pomoću ogledala u obliku zdjele fokusiranjem topline sunčevih zraka na svoju baklju. Potom će baklju predati Korakaki.


Baklja će zatim u narednih sedam dana prolaziti kroz Grčku prije nego što plamen bude predat zvaničnicima Tokija na ceremoniji u Atini. Posljednja nositeljka baklje takođe će biti žena - Grkinja Katerina Stefanidi, koja je u Riju osvojila zlatnu medalju u skoku s motkom.

Spiros Kapralos, predsjednik OK Grčke, rekao je da je izbor Korakaki "istorijski" trenutak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.