NavMenu

BlackBerry telefoni odlaze u istoriju

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.02.2020. 10:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)Ilustracija
Kom­pa­ni­ja TCL Com­mu­ni­ca­ti­ons, ko­ja tre­nu­tno po­sje­du­je pra­va za proi­zvo­dnju i dis­tri­bu­ci­ju Blac­kBerry te­le­fo­na, obja­vi­la je da će pres­ta­ti pro­da­va­ti uređaje pod tim bren­dom 31. sep­tem­bra 2020. go­di­ne.

Ne­ka­d izu­ze­tno po­pu­la­ran brend ko­ji je proi­zvo­dio mo­bil­ne uređaje, ko­ji su bi­lježili re­kor­dnu pro­da­ju i ko­ji je ste­kao ve­li­ku po­pu­lar­nost na trži­štu mo­bil­nih uređaja, do­šao je, čini se, na kraj svog pu­ta u svi­je­tu mo­bil­nih te­le­fo­na.

TCL je na Twit­te­ru pot­vrdio da vi­še neće pro­da­va­ti Blac­kBerry te­le­fo­ne na­kon 31. sep­tem­bra ove go­di­ne, a kao ra­zlog je na­veo ne­pos­to­ja­nje li­cen­ce za nji­ho­vu proi­zvo­dnju, di­zaj­ni­ra­nje i pro­da­ju.

Na­ra­vno, TCL Com­mu­ni­ca­ti­ons će nas­ta­vi­ti s pružanjem sof­tver­ske po­drške, kao i sa pružanjem ser­vi­sa za pos­to­jeće uređaje ko­ri­sni­ci­ma ovih mo­bil­nih te­le­fo­na.

Ta­ko će brend, ko­ji je osno­van još 19. ja­nu­ara 1999. go­di­ne, na­kon Mi­cro­sof­ta ko­ji je ne­da­vno odlučio da pen­zi­oni­še Win­dows 10 Mo­bi­le ver­zi­ju, na­pus­ti­ti mo­bil­ni svi­jet, prenosi portal Udruženja ekonomista RS.

Ova­kav ras­plet si­tu­aci­je do­la­zi na­kon ne­us­pje­ha TCL i Blac­kBerryja sa ne­ko­li­ko po­slje­dnjih mo­de­la mo­bil­nih uređaja.

Međutim, ovi uređaji su za­is­ta po­nu­di­li mno­go to­ga do­brog svo­jim ko­ri­sni­ci­ma, ali ono što je pro­blem jes­te da ti uređaji ni­su do­bi­li ono­li­ku pažnju ko­li­ko se očeki­va­lo, te je za­bi­lježena ve­oma skro­mna pro­da­ja ovih mo­bil­nih te­le­fo­na.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.