Izvor: eKapija | Srijeda, 05.02.2020.| 13:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predloženo šest lokacija za novu deponiju u Mostaru

Ilustracija
Ilustracija (Foto: franz12/shutterstock.com)
Na sastanku o rješavanju pitanja mostarske deponije Uborak, koji je održan u ponedjeljak, 3. februara, u Gradskoj vijećnici, predstavnici gradskih i kantonalnih vlasti prezentirali su predstavnicima Građanske inicijative "Jer nas se tiče" šest potencijalnih lokacija za novu deponiju.

- Predložili su šest lokacija na kojima bi mogla biti deponija. Sad će se vršiti ispitivanja i dvije od njih koje budu najpovoljnije vjerovatno će ići na javnu raspravu - kazao je Feni predsjednik Građanske inicijative "Jer nas se tiče" Omer Hujdur, a prenosi portal StartBiH.

Dodao je kako je postignuta saglasnost da se nastavi s daljim ispitivanje predloženih lokacija, ali da će predstavnici Inicijative do konačnog rješenja ovog problema i dalje vršiti pritisak i dežurati na deponiji Uborak.

- Mi i dalje ostajemo 24 sata na Uborku i vršimo pritisak da se ovaj proces ne uspori. Na postojeću deponiju može se odlagati možda još nekih mjesec-dva, tako da se mora hitno krenuti u iznalaženje rješenja - poručio je Hujdur.

Problemi s deponiranjem komunalnog otpada na Uborku vuku se godinama. Tokom 2019. godine deponija je u dva navrata bila blokirana zbog čega se smeće s mostarskih ulica danima nije odvozilo.

Mještani traže sanaciju postojeće te izmještanje deponije na novu lokaciju.
Tagovi:
Omer Hujdur
mostarska deponija
Uborak
Podijelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.