NavMenu

Kompanija Propeller traži inženjere informatike bez radnog iskustva

Izvor: eKapija Utorak, 04.02.2020. 10:27
Komentari
Podeli
(Foto: ronstik/shutterstock.com)
Kompanija Propeller radi na razvoju informatičkih rješenja za međunarodno tržište, ponajviše ono u Skandinaviji, nešto manje od tri godine. U središte pažnje javnosti su došli kao primjer investicije članova dijaspore u IT sektor u BiH, a sada su odlučili napraviti još jedan iskorak, te kroz kampanju The Next Three zaposliti informatičke inženjere bez radnog iskustva.

- Naša kompanija je i dalje relativno nova, postojimo od juna 2017. godine, ali mogu reći da svakim danom sve više rastemo, iz mjeseca u mjesec otvaramo nova radna mjesta. Postali smo poželjan poslodovac u IT sektoru, jer nudimo sigurne i trajne poslove, a veliku pažnju posvećujemo daljnjem profesionalnom rastu naših kadrova - kazao je Edin Ahmetspahić, direktor kompanije Propeller za portal Diaspora Invest.

Propeller kao inovacijska kuća stoji na dvije noge - razvitku softwa za klijente i razvijanju rješenja koje žele samostalno plasirati na domaće i strana tržišta.

- Kroz naš rad smo većinom zapošljavali kadar sa više godina iskustva, ali sada želimo da napravimo iskorak prema osobama sa manje iskustva, ali sa odličnim rezultatima sa bosansko-hercegovačkih univerziteta. U ovom krugu zapošljavanja nam je važnije da osobe imaju visoke ambicije nego formalno iskustvo - ističe Ahmetspahić.

Produkti koje su razvili od početka ili čiji su bili ključni dio razvoja danas imaju više od 170.000 korisnika i koristi ih više od 15.000 firmi u četri skandinavske zemlje.

- Naš tim je stekao veliko iskustvo kroz rad na velikim globalnim projektima, te žele nastaviti sa jačanjem referenci, i ovo znanje želimo podijeliti sa mladim informatičarima i informatičarkama iz BiH. U saradnji sa USAID Projektom Diaspora Invest ohrabrujemo mlade programere da se uključe, steknu važno prvo iskustvo te budu dijelom kolektiva koji radi izravno sa globalnim tržištem - dodaje Ahmetspahić.

- Kada razgovarate sa klijentima, potrebno je, prije svega, prepoznati njihove potrebe, ali i naše sposobnosti da to napravimo. Kada prihvatimo projekat istražujemo moguća rješenja, radimo ispitivanje krajnjih korisnika, te onda započinjemo razvoj. I konačno, nakon realizacije rješenja, mi pomažemo i u marketingu i promociju proizvoda. To je neki put kojim i idemo, a vjerujem da novi zaposlenici mogu dati svoj doprinos cijelom procesu - zaključuje Ahmetspahić.

Prijave za The Next Three su otvorene na veb-stranici Propellera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.