Izvor: biznisinfo.ba | Ponedjeljak, 03.02.2020.| 15:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Proizvodnja u Lasti moguća do kraja 2020. - Ćorluka otkrio planove za čapljinsku fabriku slatkiša

Ilustracija (Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)
Petar Ćorluka, vlasnik kompanije Violeta koji je nedavno preuzeo čapljinsku Lastu, kazao je za Oslobođenje da bi tvornica slatkiša trebala početi da radi krajem godine.

– Mislim da se bez ulaganja Lasta ne bi mogla vratiti na stare staze. Upravo radimo istraživanja na tržištu po kategorijama i planiramo poboljšati stare Lastine proizvode, te razviti neke nove i vidjeti šta je to što nedostaje tržištu, a kod nas toga nema – kazao je Ćorluka. Dodaje da se vidi da su trendovi u Evropi takvi da se prave slatkiši sa sve manje šećera, te zdravija prehrana.

– Tom smjeru ćemo i mi ići. Mislim da ima prostora za to u BiH, samo treba promijeniti navike građana – istakao je Ćorluka.

Ono na čemu im je fokus investiranja jesu nove tehnologije, nove recepture, te nove i bolje sirovine.

– Lasta sada ne radi i neće raditi dok sve objekte ne renoviramo i dok ne nabavimo novu tehnologiju. Krenućemo sa nekih pet proizvoda, a onda ćemo vidjeti dalje. Do kraja godine će to sve sigurno krenuti, ali sve zavisi od isporuke, a kada dođe nova tehnologija, treba to sve i probati – kaže Ćorluka.

Dodaje da očekuje da će građani BiH više konzumirati domaće grickalice i slatkiše, pogotovo kada se njihovi zdravi slatkiši pojave na tržištu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.