NavMenu

Kina "ubacuje" 173 mlrd USD da ublaži finansijski šok zbog koronavirusa

Izvor: N1 Ponedjeljak, 03.02.2020. 14:47
Komentari
Podeli
(Foto: crystal51/shutterstock.com)
Kineska centralna banka saopštila je da će u ponedjeljak, nakon produženog novogodišnjeg odmora, na tržište ubaciti 1,2 biliona juana (173 mlrd USD), kako bi ublažila finansijski šok zbog izbijanja epidemije korona virusa.

Narodna banka Kine najavila je tokom vikenda nekoliko mjera za stabilizaciju ekonomije, pošto uticaj virusa za posljedicu ima otkazane letove, pojačane karantine i druge kontrole, javlja AP.

Peking je produžio uobičajeni nedjeljni odmor za tri dana, ali tržište bi trebalo da se ponovo pokrene u ponedjeljak i mnogi očekuju da će naglo pasti.

U drugim zemljama regiona, zabrinutost zbog potencijalne štete preduzećima i trgovini od izbijanja epidemije, izazvala je velike promjene cijena akcija.

Kineska centralna banka navodi da je operacija na otvorenom tržištu usmjerena na osiguranje dovoljne likvidnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.