NavMenu

"Elektrodistribucija" Pale: Za izgradnju i obnovu mreže na području Opštine Sokolac 350.000 KM

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 03.12.2009. 08:27
Komentari
Podeli

Preduzeće "Elektrodistribucija" Pale do sada je na području opštine Sokolac u ovoj godini izdvojilo 170.000 maraka na obnovu srednjenaponskog voda i sanaciju niskonaponske mreže, te izgradnju ostalih elektroenergetskih objekata.

Iz ove elektrodistribucije rečeno je da je planirano da do kraja 2009. godine na području opštine bude investirano ukupno 350.000 maraka u obnovu i izgradnju elektroenergetske mreže, kao što je izgradnja dvadeset kilovoltnog kablovskog izlaza vod Sokolovići, rekonstrukcija dijela niskonaponske mreže Podromanija i Ravna Romanija.

Prema njihovim navodima, planirana je obnova niskonaponskih mreža u gradskim i prigradskim trafo-područjima, odnosno zamjena dotrajalih drvenih stubova sa armirano-betonskim, kao i zamjena užadi sa samonosivim kablovskim provodnicima, a predviđena je zamjena oko 160 postojećih stubova na širem području opštine.

Prema planu investicija u 2010. godini, ovo preduzeće bi za obnovu i izgradnju elektroenergetskih objekata na području ove opštine trebalo da izdvoji 650.000 maraka.

U okviru realizacije projekta revitalizacije distributivnog elektroenergetskog sistema, koji je finansiran po osnovu kreditnog aranžmana "Elektroprivrede RS", u 2010. godini biće izvršena prva faza rekonstrukcije 35 kilovoltnog nadzemnog voda Sokolac - Pale u vrijednosti od 1,22 miliona KM, a rezultat ovog projekta će biti pouzdana distributivna elektroenergetska veza opština Pale, Istočni Stari Grad i Sokolac.

"Elektrodistribucija" Pale je u završnoj fazi isporuke dodatnih količina armirano-betonskih stubova i samonosivih kablovskih snopova po osnovu kreditnog aranžmana "Elektroprivrede RS".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.