NavMenu

Dječji namještaj Stribbo uskoro u domovima EU - Sarajevski brend kombinuje bezvremenski dizajn i lokalne materijale

Izvor: eKapija+ Nedjelja, 02.02.2020. 10:15
Komentari
Podeli
Brend dječjeg namještaja i dodataka za dom Stribbo polako ali sigurno korača putem Evropske unije. Kako za eKapiju ističe Irfan Redžović, osnivač i direktor kompanije Shuma iz Sarajeva, koja razvija ovaj brend, osim u BiH proizvode plasiraju i na tržišta Švajcarske, Češke, Slovačke i Srbije.

- Naši proizvodi se mogu naći na našoj veb stranici Find a Retail, dok uskoro ulazimo na njemačko, holandsko i hrvatsko tržište. Plan je da obuhvatimo čitavu EU. Pregovaramo sa više distributera u nekoliko evropskih zemalja tako da je cilj da smo što više prisutni - kaže nam Redžović.

Sve artikle sa Stribbo etiketom odlikuje moderan, kvalitetan, zabavan i komforan dizajn, dok su svi proizvodi izrađeni lokalno, u BiH, od održivih materijala.

- Sama Stribbo ideja je krenula prije pet godina, dok je prodaja počela prije godinu dana. Naš tim čine roditelji, koji dolaze iz različitih industrija, prvenstveno iz kreativne, pa do ekonomskih nauka. Za realizaciju finalnog proizvoda bilo je potrebno mnogo vremena da se istraže potrebe svjetskog, pa tako i lokalnog i regonalnog tržišta - kaže Redžović.

Navodi da je realizacija bila veoma kompleksna, naročito u segmentu razvijanja proizvoda koji su namijenjeni za dječiju industriju jer tu postoje jako rigrozni zakoni. Morali su da prođu mnoga testiranja i dobiju razne dozvole da bi mogli imati kvalitetne i funkcionalane proizvode.

Ističe da im je cilj visokokvalitetan i funkcionalan proizvod koji će trajati, ali i dizajn koji se odlikuje čistim linijama i može se uklopiti u svaki dom. Još jedan od ciljeva je razviti održiv biznis i samoodrživost Stribbo brenda i njegovih proizvoda.

Nova kolekcija za velike i male

Iz Stribbo radionice nedavno je izašla nova OBLO kolekcija koja je namijenjena djeci od 4 do 20 godina starosti, ali i starijima.

- Napravili smo bezvremenski dizajn koji se može dopasti svakom uzrastu. Cilj je bio da napravimo kolekciju za čitavu sobu - pojašnjava Redžović.

Dodaje da se sve više traži kvalitetan, dizajniran i funkcionalan namještaj kao i da je potrebno dosta prototipa, ugrađenih detalja i obavljenih testiranja dok ne plasiraju finalni proizvod.

- Cilj je da u razvoju našeg brenda imamo relevantne strateške partnere koje proizvode materijal za nas. Suština je da radimo sa fabrikama koje imaju svoje repromaterijale, sušare i isključivo pod FSC kontrolom. U našem slučaju su to firme iz Žepča i Tešnja.

Apetiti veliki, ali uz kontrolisani rast

Iako ocjenjuje da je konkurencija značajna i da je teško izaći na tržište kao novi brend, Redžović navodi da su im apetiti veliki, ali da žele siguran i spor rast, uz razvoj relevantnih i kvalitetnih proizvode.

Kako kaže, postojeći kapacitet proizvodnje koji ostvaruju sa partnerima u BiH podmiruje sadašnje potrebe.

Dodaje da dosadašnje investicije nisu bile ni male ali ni velike, te poručuje da tek slijede veća ulaganja ukoliko žele brže da izađu na svjetsko tržište i velike sajmove namještaja.

- Naša komparativna prednost je što Stribbo brend odlikuje domaći dizajn, kvalitet i prihvatljiva cijena. Ponuda je preplavljena jeftinim artiklima koji nisu održivi i koji ne traju. Tu je naša prednost, ali takođe i što je ovo proizvod iz BiH i što koristimo lokalne resurse.

Kako kaže Redžović, slijedi im pronalaženje više strateških partnera, izlazak na sajmove, povećanje proizvodnje i dodatna zapošljavanja.

Uz sve to, nastavljaju istraživanje tržišta uz razvijanje novih proizvoda i kolekcija.

Senka Trivić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Izgradnja HE Dabar: Radovi u zoni mašinske zgrade, angažovano oko 100 kineskih radnika

Na izgradnji hidroelektrane Dabar, aktivirana su gradilišta u zoni mašinske zgrade, brane Pošćenje, kao i na nasipu Grebak, a na ovom projektu koji izvodi kineska kompanija Gezhouba group (Gezuba grupa) angažovano je oko 100 kineskih radnika, rekao je Srni direktor preduzeća Hidroelektrana Dabar Slaviša Stajić. Stajić je objasnio da je na nasipu Vranjača u toku gradnja pristupnog puta, pa će i to gradilište biti aktivirano u narednih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.