Izvor: Indikator | Četvrtak, 30.01.2020.| 12:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fortenova razdvaja poslovanje u veleprodajnom segmentu

Ilustracija (Foto: Marcin Balcerzak/shutterstock.com)
Fortenova grupa donijela je odluku prema kojoj će se početkom februara 2020. unutar grupe pokrenuti projekt razdvajanja poslovanja unutar veleprodajnog segmenta.

Iz kompanije su priopćili kako će se Roto dinamic fokusirati na distribuciju pića unutar kanala HoReCa kupaca, dok će Konzum, kojem je krajem godine pripojen Velpro centar, svoj poslovni fokus staviti na distribuciju hrane i neprehrambenih proizvoda u HoReCa kanalu (hotel, restaurant i café).

Ujedno će Velpro, ističu u Fortenova grupi, nastaviti i saradnju s malim trgovinama i nezavisnim maloprodajnim segmentom te će i dalje razvijati projekt Plus Marketa.

Roto dinamic s ukupnim prihodima od 954 miliona kuna (128,9 mil EUR) za 2019. i više od 600 zaposlenika posluje u 15 prodajno distributivnih centara iz kojih svakodnevno distribuira portfelj pića i dodatnog asortimana na više od 7.000 dostavnih mjesta, dok u sezoni taj broj raste i na više od 10.000.

Velpro je prisutan na hrvatskom tržištu 19 godina, a u prošloj godini je ostvario prihod od 1,151 milijardi kuna (155,5 mil EUR) i s više od 850 zaposlenih posluje u 16 prodajno distributivnih centara u kojima svojim kupcima nudi više od 10.000 artikala.

Daljnjom konsolidacijom veleprodaje unutar Fortenova grupe, tvrde u tom koncernu "osigurat će se još kvalitetniji poslovni fokus i specijalizacija, koja će rezultirati višom razinom usluge za krajnje veleprodajne kupce, optimizacijom opskrbnog lanca i ukupnog poslovanja te boljim iskorištavanjem sinergija".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.