Izvor: Tanjug | Srijeda, 29.01.2020.| 09:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izet Rastoder zainteresovan za udio u kompaniji Montenegro Airlines?

(Foto: YouTube)
Ljubljanski list Finance piše da je biznismen Izet Rastoder, koji je prošle nedjelje kupio propalu slovenačku avio-kompaniju Adria Airways, zainteresovan i za sticanje udjela u kompaniji Montenegro Airlines, koji već nekoliko godina traži kupca.

Rastoder, rođeni Beranac poznat i kao "kralj banana" zbog svog ogromnog poslovanja s tim voćem, preuzeo je ostatke bivše slovenačke nacionalne aviokompanije putem svoje novoosnovane firme Air Adriatic, a slovenačka vlada će razmotriti zajedničko ulaganje u ovu novu vazduhoplovnu kompaniju, navodi se u tekstu.

Rastoder je o tome već razgovarao s Nenom Dokuzov iz slovenačkog Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije, dok ministar Zdravko Počivalšek razmatra potencijalno učestvovanje države u poslu sa Rastoderom, ali pod uslovom da ime "Slovenija" bude dio imena aviokompanije, prenosi portal Investitor.

Rastoder je dužan da tokom sledećeg mjeseca plati 45.000 EUR za imovinu Adrie, koja se sastoji uglavnom od dozvola za let, uključujući i njen vrijedan sertifikat avionskog operatora (AOC), kako bi stekla prava koja dolaze s licencama.

Dodaje se da će Rastoder moći da iskoristi sve prednosti Adrijinog članstva u raznim organizacijama i da zakupi preostalu infrastrukturu, kao što su ime, zgrada i oprema bivše slovenačke vazduhoplovne kompanije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.