NavMenu

UIO BiH traži firmu za nadzor gradnje graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija

Izvor: eKapija Utorak, 28.01.2020. 11:49
Komentari
Podeli
(Foto: Bullstar/shutterstock.com)
Nakon što je potvrđeno da će ove godine početi dugoočekivana izgradnja graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je raspisala tender za usluge nadzora radova.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji nabavka se vrši putem e-aukcije.

- Nakon dostavljanja ponuda Komisija će izvršiti javno otvaranje ponuda. Na zatvorenom sastanku Komisija će izvršiti pregled i ocjenu ponuda. Svim ponuđačima koji su dostavili tehnički zadovoljavajuću ponudu omogućit će se prilika da, elektronski, putem sistema, u tačno određenom vremenu, metodom obrnute aukcije, poboljšaju svoje inicijalno poslane ponude podnošenjem novih cijena, izmijenjenih naniže, u slučaju kriterija najniža cijena. Svi ponuđači koji su podnijeli prihvatljive ponude, blagovremeno će putem sistema e-aukcije biti obavješteni o zakazivanju i početku e-aukcije - navodi se u TD.

Procijenjena vrijednost ove nabavke je 85.470 KM, a rok za prijavu 10. februar.

Podsjećamo da je nakon sprovedenog tendera za izbor izvođača radova na graničnom prelazu, došlo do zastoja u daljoj realizaciji ovog projekta, budući da se čekalo formiranje Savjeta ministara BiH. Po njegovoj uspostavi krajem prošle godine novi saziv Savjeta ministara odobrava neophodni novac za gradnju graničnog prelaza, a predsjedavajući Savjeta Zoran Tegeltija je izrazio nadu da će prije kraja ove godine prelaz biti otvoren.

Prije nekoliko dana ozvaničeno je da će most Bratoljub graditi firma Enikon gradnja iz Zvornika, a početak radova je najavljen za naredni mjesec.

Izgradnja mosta Bratoljub, u dužini od 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je oko 13 mil EUR, ali zbog nepostojanja graničnog prelaza još nije u funkciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.