NavMenu

Počinje gradnja mosta u banjalučkim Toplicama - Na ponovljeni tender stigla jedna ponuda od 3,45 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.01.2020. 15:34
Komentari
Podeli
(Foto: banjaluka.rs.ba)
Gradnja novog mosta u Srpskim toplicama, mogla bi početi već u februaru, pošto bi za koji dan trebale biti okončane tenderske procedure u vezi s izborom izvođača radova.

Na ponovljeni tender za izgradnju novog mosta u Toplicama pristigla je jedna ponuda, i to na iznos od 3,45 mil KM tako da se, po podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, uskoro može očekivati potpis ugovora i početak radova.

Ovu ponudu dostavio je konzorcijum kojeg čine preduzeća Kozaraputevi, Prijedorputevi, ABC solution i Metaling.

Tako bi poslije izgradnje novog mosta na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta u Obilićevu, Banjaluka trebalo da dobije još jedan most preko Vrbasa, i to 220 metara uzvodno od postojećeg, jednosmjernog mosta u Srpskim toplicama.

- Novi most ubrzaće saobraćaj u ovom dijelu grada, te, prije svega, omogućiti prolaz teretnim vozilima što do sada nije bilo moguće s obzirom na to da je sadašnji most jednosmjeran sa ograničenom nosivošću – ističe Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Budući most imaće raspon od 65, a širinu 11 metara. Osim dvije saobraćajne trake po tri i po metra, biće izgrađene i pješačke staze širine po dva metra. Značajni radovi se odnose na pristupne saobraćajnice, proširenje ulazno-izlaznih traka na magistralnom putu, te uređenje obaloutvrde, saopšteno je na gradskom sajtu.


Novi most primarano će biti namijenjen za teretni saobraćaj, s obzirom na to da će preko njega cirkulisati teretni saobraćaj u pravcu Istočnog tranzita.

Projektom je predviđeno da most bude građen sistemom konzolne gradnje od čelika i betona kao spregnuta konstrukcija. Na ovaj način gradnje projektanti su se odlučili zbog konfiguracije terena i izuzetno uskog prostora na kojem će se nalaziti buduće gradilište.

Grad je s predstavnicima Zavoda dr Miroslav Zotović dogovorio da se sadašnji most u okviru kompletnog ambijentalnog uređenja u zoni oko banje dodatno uredi i transformiše u pješački most.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.