NavMenu

U planu gradnja poljoprivrednog kompleksa na 1.100 hektara od Sombora

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.01.2020. 09:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: branislavpudar/shutterstock.com)Ilustracija
Na severozapadu Vojvodine, sjeverno od Sombora, gradiće se poljoprivredni kompleks na površini od gotovo 1.100 hektara. Kompleks će imati salaše, farme, ribnjake, hladnjače, silose, biogasna postrojenja, solarne elektrane, vjetroparkove...

Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam i građevinarstvo Gradske uprave Sombora, oglasilo je rani javni uvid u materijal za izradu Plana detaljne regulacije za izgradnju poljoprivrednog kompleksa u KO Stanišić.

Investitor izrade Plana detaljne regulacije je firma Pan Harvest iz Gakova, koja se bavi proizvodnjom jabučastog i koštunjavog voća i koja je i vlasnik većine parcela u obuhvatu plana.

Ukupna površina područja obuhvaćenog okvirnom granicom Plana iznosi oko 1.091,8 ha.

- Osnovni povod za izradu Plana je potreba investitora za novom organizacijom prostora, kako bi se omogućila izgradnja objekata u funkciji poljoprivredne proizvodnje i pratećih objekata - navedeno je u elaboratu.

Trenutno, na navedenom području preovlađuje poljoprivredno zemljište ispresecano atarskim putevima i melioracionim kanalom.

Konceptualnim rešenjem poljoprivredno zemljište je podeljeno na dve celine.

U celini 1 biće dozvoljena izgradnja objekata u funkciji primarne poljoprivredne proizvodnje (ribnjaci, farme, staklenici i plastenici i sl.), zatim, objekata u funkciji poljoprivrede (hladnjače, magacini, silosi sa sušarama garaže, koševi, ambari, ostave, nadstrešnice i sl.) i komunalnih i infrastrukturnih objekata, akumulacija i objekata za korišćenje obnovljivih izvora energije (biogasnih postrojenja, solarnih elektrana, vjetroparkova i sl.).

U cjelini 2, osim navedenih objekata, biće dozvoljena izgradnja i salaša, voćarsko-vinogradarskih objekata i objekata za eksploataciju mineralnih sirovina.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.