Izvor: Klix | Nedjelja, 26.01.2020.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Carinski terminal u Gradišci počinje rad

Novosagrađeni carinski terminal Gradiška u ponedjeljak, 27. januara, će biti otvoren kada i počinje rad.

Uz novi terminal biće olakšano funkcionisanje dijela grada u kojem se trenutno nalazi carinski terminal gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu stati u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti na novoj lokaciji izvan grada.

Potpuna funkcija novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi. Radovi na izgradnji mosta, a na koje se čekalo skoro 16 godina, teku onako kako je planirano, pišu Nezavisne novine.

Iz gradske uprave poručili su da je otvaranje novog carinskog terminala za lokalno stanovništvo relativno dobra vijest te da će donijeti izmještanje gužvi iz grada u prigradsko naselje.

Podsjećamo, novi moderni carinski terminal u Gradišci izgrađen je prema evropskim standardima. Izgradnja objekta trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.