NavMenu

Crna Gora traži koncesionara za istraživanje i eksploataciju bijelog boksita u nalazištu Međeđe

Izvor: eKapija Petak, 24.01.2020. 14:55
Komentari
Podeli
(Foto: Telia/shutterstock.com)
Ministarstvo ekonomije Crne Gore raspisalo je javni poziv za dodjelu ugovora o koncesiiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciji mineralnih sirovina bijelog boksita i tehničko-građevinskog kamena u ležištu Međeđe na teritoriji opštine Nikšić.

Za potrebe izrade koncesionog akta preduzeće Etalon Geo Office iz Podgorice uradilo je Tehnički izvještaj sa koordinatama graničnih tačaka istražno-eksploatacionog prostora Međeđe. Na planu KO Stubica razmjere 1:2.500, na kojem se nalazi ležište bijelog boksita Međeđe, definisan je koncesioni prostor sa 211 graničnih tačaka sa utvrđenim koordinatama državnog koordinatnog sistema (DKS) i površinom koju zahvata područje 1.549.676,90 m2.

Pravo učešća na tenderu imaju domaća ili strana privredna društva ili druga pravna lica, preduzetnik ili fizičko lice, konzorcijum ili neki drugi oblik poslovnog povezivanja, koja ispunjavaju zahtevane uslove.

Rok za dostavljanje ponuda je 27. februara do 10 časova, a njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u 11 sati.

Više informacija o javnom pozivu možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.