Izvor: Capital | Petak, 24.01.2020.| 14:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Institut za urbanizam RS na korak do gašenja

(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Okružni privredni sud u Banjaluci otvorio je predstečajni postupak u Institutu za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te za privremenog upravnika imenovao Dijanu Ostojić, saznaje portal Capital.

Zahtjev za stečaj podnijela je Poreska uprava Republike Srpske krajem novembra prošle godine zbog duga od 446.202 KM po osnovu neizmirenih poreskih obaveza.

U svom prijedlogu su naveli da je pokrenut postupak prinudne naplate i izvršen obračun kamata i troškova postupka te da su računi društva blokirani preko 60 dana.

Sud je s obzirom da je u pitanju preduzeće sa stoodstotnim udjelom državnog kapitala tražio od Vlade RS saglasnost za vođenje stečajnog postupka što mu je i odobreno s tim da je Vlada tražila da se razmotri mogućnost sprovođenja reorganizacije.

Javna ustanova Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske do 2005. godine je poslovala pod imenom Institut za ispitivanje materijala i konstrukcija Republike Srpske, kada je promijenila ime. U njoj je zaposleno oko 90 radnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.