Izvor: biznisinfo.ba | Petak, 24.01.2020.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi rok za dovršetak mostarskog Marriotta

Budući izgled objekta
Nakon više od osam mjeseci zastoja, do kraja januara oživjeće gradilište hotela Ruža, jednog od prijeratnih simbola Mostara, koji je privatizovan prije dvije decenije.

Tako je sve izglednije da će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona Emiru Keči, kupcu Ruže, dati novi aneks, deseti, s konačnim rokom završetka radova.

Prema prethodnom aneksu, Kečo je imao obavezu završiti radove do 30. septembra, ali zbog nedostatka novca to se nije dogodilo, piše Dnevni avaz.

Kako je potvrđeno iz Kantonalne agencije za privatizaciju, Kečo ih je obavijestio o početku radova u posljednjem, finalnom dijelu izgradnje objekta koji se prostire na čak 32.000 kvadrata i koji se gradi u skladu s franšiznim ugovorom sklopljenim sredinom 2016. s prestižnim hotelskim lancem Marriott.

Do sada je, kako je to konstatirano u Agenciji, urađeno skoro 90% radova, u šta su uložena 72 mil KM.

Takođe, obavijestio ih je o tome da je u toku priprema dokumentacije za tehnički prijem objekta.

Činjenica je da je Keči godinama bila uskraćena gradnja zbog prijetnje UNESCO-a da se Ruža ambijentalno ne uklapa u stari dio grada.

Nakon što je UNESCO dao zeleno svjetlo, Kečo je najavljivao tužbu protiv Grada Mostara, ali je od toga odustao.

Prema ugovoru o kupoprodaji, predviđeno je zapošljavanje 100 radnika.

Portal eKapija je ranije pisao o ovom projektu, kada je bilo predviđeno da će hotel Marriott biti završen do proljeća 2018.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.