Izvor: Indikator | Petak, 24.01.2020.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Osijek prvi u Hrvatskoj dobija 5G mrežu - Puštanje u komercijalni rad do kraja 2020.

Ilustracija (Foto: TippaPatt/shutterstock.com)
Sva tri mobilna operatora u Hrvatskoj - Hrvatski telekom (HT), A1 i Tele2 pozdravili su Vladino određivanje Osijeka za prvi 5G grad u Hrvatskoj, očekujući i da će to Osijeku i Slavoniji, kao i široj zajednici, donijeti unapređenje poslovanja i razvoj.

Vlada je na sjednici u četvrtak zaključkom odredila Grad Osijek prvim velikim gradom u Hrvatskoj u kojem će se do 31. decembra 2020. godine izgraditi 5G mreža i pustiti u komercijalni rad 5G usluge.

Tu odluku podržavaju i iz najvećeg telekoma u Hrvatskoj, HT-a, ističući da je Osijek već jedno od važnijih središta IT-ja u Hrvatskoj.

- Vjerujemo da će to ICT i široj poslovnoj zajednici omogućiti unapređenje poslovanja, a brza implementacija novih mobilnih tehnologija, uključujući i 5G, iznimno je važna zbog dramatičnog rasta korištenja mobilnog pristupa internetu te stvaranja preduvjeta nove industrijske revolucije i gigabitnog društva u Hrvatskoj - komentiraju za Hinu iz HT-a.

Ističu i da je HT tokom provedbe modernizacije mobilne mreže već postavio preduvjete za 5G mrežu na području cijele Hrvatske, pa i u Osijeku, gdje trenutno imaju osam lokacija već pripremljenih za 5G mrežu i gdje vrše tehnička testiranja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.