NavMenu

U 2020. planirana uspostava katastra nekretnina u FBiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.01.2020. 13:23
Komentari
Podeli
(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Federalna vlada je danas, 23. januara, donijela Plan poslova premjera i uspostavljanja katastra nekretnina za 2020. godinu kojim je predviđena izrada topografske baze podataka i vizualizacija, nivelman visoke tačnosti NVT III, komasacija za dijelove općina, izrada baze podataka katastra nekretnina (BPKN) za dijelove općina, skeniranje i georeferenciranje katastarskih planova i prateće dokumentacije, uspostava katastra nekretnina, podrška uspostavi adresnog registra, infrastruktura prostornih podataka, izrada softverske aplikacije katastra komunalnih uređaja i testiranje parametara transformacije.

- U Budžetu FBiH za 2020. godinu utvrđena su finansijska sredstva Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove za realizaciju ovog plana u iznosu od 1.678.751 KM - istaknuto je u vladinom saopštenju.

Podaci premjera i katastra nekretnina koriste se za privredne, znanstvene, upravne i statističke potrebe, dokazivanja prava i uređenje državne granice, privatizacije, restitucije i drugo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.