Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.01.2020.| 08:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Projekti javnog transporta u KS vrijedni 130 mil EUR - Investicije predstavljene Evropskoj investicionoj banci

Sarajevo (Foto: Orhan Cam/shutterstock.com)
Ministar saobraćaja Adnan Šteta ugostio je u srijedu, 22. januara, predstavnike Evropske investicione banke sa kojima je razgovarao o implementaciji projekata Javnog transporta Sarajevo u Bosni i Hercegovini.

U sklopu Programa javnih investicija za područje transporta u Kantonu Sarajevo, Vlada KS usvojila je projekte Ministarstva saobraćaja u ukupnoj vrijednosti 130 mil EUR. Kako je istakao ministar Šteta, projekti koji se tiču javnog prijevoza su u visokoj stopi spremnosti.

Radi se o projektima izgradnje tramvajske pruge za Hrasnicu, rekonstrukciji trolejbuske mreže za Vogošću, obnovi voznog parka za trolejbusku mrežu za Vogošću, izgradnji Južne longitudinale, obnovi voznog parka za javni linijski prevoz putnika.

Predstavnici EIB-a boraviće u Sarajevu do petka, gdje će sa uposlenicima Ministarstva saobraćaja ustanoviti stanje spremnosti navedenih projekata.

Ukupan iznos sredstava za projekte iz vanjskog zaduženja koji su planirani u prijedlogu budžeta KS za 2020. godinu iznosi 130 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.