Izvor: biznisinfo.ba | Utorak, 21.01.2020.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevski kiseljak otvorio novu fabriku u Kreševu - Na tržištu uskoro negazirana voda Sara

Sarajevski kiseljak danas je, 21. januara, svečano pustio u rad proizvodnu liniju nove fabrike u Kreševu. Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji kompanije, ukupne vrijednosti veće od 20 mil KM.

Gradnjom nove fabrike na površini od 30.000 m2 znatno je povećan proizvodni i skladišni prostor Sarajevskog kiseljaka, a proširenje kapaciteta i savremena tehnologija mogućiće podizanje godišnjih proizvodnih količina te daljnje jačanje tržišnih pozicija kompanije. Fabrika u Kreševu zapošljava 30 radnika.

- Ova strateška investicija je početak novoga razdoblja za Sarajevski kiseljak i predstavlja veliki iskorak u strateškom pozicioniranju kompanije na tržištu. U prošloj godini smo u dosadašnjim postrojenjima proizveli više od 120 miliona litara vode i osvježavajućih bezalkoholnih pića, a brendovi Sarajevskog kiseljaka i Jamnice već sad dominiraju tržištem flaširane vode u BiH i prvi su izbor potrošača u tom segmentu na tržištu. Tehnološki iskorak i povećanje kapaciteta u novoj fabrici omogućiće da naši rezultati budu znatno bolji - izjavio je Davor Čičić, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Fabrika u Kreševu je prva velika proizvodna investicija u Fortenova grupi unatrag nekoliko godina, čijoj je implementaciji krovna kompanija Grupe, zajedno s Jamnicom, dala značajnu podršku. Proizvodne linije u ovoj fabrici predstavljaju posljednja tehnološka dostignuća, koja uključuju najmoderniju proizvodnu opremu i automatsko vođenje proizvodnog procesa. S ciljem povećanja produktivnosti i efikasnosti, svi radnici su prošli posebnu obuku za rad.

Iz ove fabrike na tržište će se uskoro plasirati negazirana prirodna mineralna voda Sara, čije je ime izabrano u skladu s najboljim vrijednostima ove vode, a u narednom periodu je planirana i proizvodnja aromatiziranih voda i sokova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.