NavMenu

Rok za završetak prve dionice autoputa Bar-Boljare 30. septembar - Upitna upotrebna dozvola

Izvor: Tanjug Utorak, 21.01.2020. 14:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Krajni rok za završetak prve dionice crnogorskog autoputa Bar-Boljare je 30. septembar, ali ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković kaže da je pitanje da li će tehnički pregled i upotrebna dozvola biti obezbjeđeni do tada.

Nurković je novinarima na radnom doručku rekao da je najveći deo fizičkih radova završen, dodajući da predstoje asfaltiranje i elekto-mašinske instalacije.

- Krajnji rok je 30. septembar. Jedino je pitanje da li će se tehnički pregled i upotrebna dozvola obezbediti do tada. Kvalitet radova je dobar. Radi se na petlji Smokovac. Bemax je renomirana kompanija i oni će te poslove uraditi na vrijeme - rekao je Nurković.

Na pitanje da li će autoput biti pušten u saobraćaj ako ne dobije upotrebnu dozvolu, Nurković je naveo da ne može da kaže da će se to dogoditi i da je to veliki rizik.

Govoreći o gradnji druge dionice auto-puta, Nurković navodi da je ministarstvo kod Evropske komisije apliciralo za 20% od predračunske vrijednosti, prenosi CDM.


- Vjerujem da do kraja godine možemo da nađemo partnera za drugu dionicu. Sarađujemo sa Srbijom, jer je važno da se radi s obje strane zbog povezanosti - naveo je Nurković.

Naglasio je i da je optimista da će kompletan autoput biti završen.

- Nadam se da ćemo do Beograda putovati za četiri, umjesto devet sati - rekao je Nurković dodajući da će putarina vjerovatno biti od 3 EUR i po do 4 EUR evra.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.