NavMenu

UNDP pomaže borbu protiv zagađenja u Sarajevu - Dogovorena nabavka zaštitnih maski i prečišćivača zraka za vrtiće

Izvor: Radiosarajevo.ba Utorak, 21.01.2020. 08:47
Komentari
Podeli
(Foto: LanaElcova/shutterstock)
Premijer Vlade KS Edin Forto zajedno sa ministrima u ponedeljak, 20. januara, je održao sastanak sa predstavnicima međunarodne zajednice o problemu zagađenosti zraka u Sarajevu.

Premijer KS kazao je nakon sastanka da je ovom prilikom dogovorena nabavka prečišćivača zraka za vrtiće i zaštitnih maski.

Forto je istakao da je jedan od najvećih problema kada je loš zrak u pitanju upravo u implementaciji te pomoći građanima.

Kako je kazao, bitno je podizati svijest kod građana Kantona Sarajevo o ovom problemu. Forto je kazao da je jedan od najvećih problema kada je loš zrak u pitanju u implementaciji i u pomoći građanstvu. Bitno je, kako je kazao, podizati svijest kod građana Kantona Sarajevo o ovom problemu.

- Ono što smo dogovorili i ono s čim ćemo odmah krenuti u implementaciju jeste finansiranje za pročišćavanje zraka za sve vrtiće JU Djeca Sarajeva. Također, obezbijedili smo finansiranje za maske koje ćemo dati javnim uposlenicima koji zbog svog posla moraju boraviti napolju. Posebno se to odnosi na policajce - naglasio je Forto nakon sastanka.


Ovaj projekat implementiraće se uz pomoć Razvojnog programa Ujedinjenih nacija. Forto je dodao kako su predstavnici međunarodne zajednice pohvalili dosadašnji rad Vlade KS, te da je sve što je do sada Vlada uradila i isplanirala da uradi u 2020. godini daleko ispred svih vlada do sada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.