NavMenu

EIB i LOK MKF Sarajevo potpisali Ugovor vrijedan 10 mil. EUR za podršku razvoju mikro i malih preduzeća - Podrška svim inovativnim poduzetnicima

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.11.2009. 16:23
Komentari
Podeli

Delegacija Evropske Investicijske Banke (EIB) posjetila je 26. novembra 2009. godine Centralni ured LOK Mikrokreditne fondacije Sarajevo.

Ovom prilikom su direktor LOK Mikrokreditne fondacije Nusret Čaušević i potpredsjednik Evropske Investicijske Banke Dario Scannapieco ozvaničili potpisani Ugovor vrijedan 10 miliona eura kreditnih sredstava, saopćeno je iz LOK-a za eKapija.ba.

Sredstva odobrena od strane Evropske Investicijske Banke namijenjena su za finansiranje mikro i malih preduzeća kao i za podršku novim poslovnim aktivnostima, a biće distribuirana kroz mrežu od 86 terenskih kancelarija LOK MKF na području cijele Bosne i Hercegovine.

Vrijedno je pomenuti da Evropska Investicijska Banka po prvi put daje podršku nekoj mikrokreditnoj instituciji, a samim time i svim inovativnim poduzetnicima koji imaju slab ili nikakav pristup formalnom finansijskom sistemu, navodi se u saopćenju.

Ovom prilikom potpisan je i prvi zahtjev za kredit iz sredstava ozvaničenog Ugovora od strane kompanije za prikupljanje i preradu industrijskog otpada iz Travnika. Sredstva za koja je podnesen kreditni zahtjev će biti iskorištena za dalji razvoj postrojenja za recikliranje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.