NavMenu

Banke iz FBiH plasirale u RS 1,5 mlrd KM kredita

Izvor: biznis.ba Ponedjeljak, 20.01.2020. 14:19
Komentari
Podeli
(Foto: JasaStyle/shutterstock)
Banke sa sjedištem u FBiH plasirale su u RS kredite u ukupnom iznosu 1,5 mlrd KM.

Podaci Agencije za bankarstvo RS za devet mjeseci prošle godine pokazuju da taj iznos čini 23% ukupnih kredita plasiranih u RS i ima stopu rasta od 11% u odnosu na kraj 2018.

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH u RS su prikupili depozite u ukupnom iznosu od 929,5 mil KM ili 13,6% ukupnih depozita prikupljenih u tom entitetu, sa stopom rasta od 21%.

Banke sa sjedištem u Federaciji BiH u RS imaju 52 organizaciona dijela, dok tri banake sa sjedištem u RS imaju 25 organizacionih jedinica koje posluju u Federaciji BiH.


U FBiH su plasirale 253,4 mil KM kredita sa stopom rasta od 9% u odnosu na kraj 2018. i prikupile 331,6 mil KM depozita, koji su porasli za 8% u odnosu na kraj 2018. godine, navodi se u izvještaju Agencije za bankarstvo RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.