NavMenu

Moguće obnavljanje aviolinije između Beograda i Prištine

Izvor: Beta Ponedjeljak, 20.01.2020. 13:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: My Good Images/shutterstock.com)Ilustracija
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marko Đurić izjavio je da očekuje da će danas (20. januara) u Berlinu biti potpisano pismo o namjerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije Lufthanza, što bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio-linija između Beograda i Prištine.

Kako je kazao za RTS, ta linija mogla bi da zaživi "nakon ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije" i nakon što dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen.

Potpisivanje pisma o namjerama, istakao je Đurić, predstavljalo bi prvi simboličan korak za obnavljanje avio-linije između Beograda i Prištine poslije 20 godina.

- Time bismo, osim 12 autobusa koji redovno povezuju Beograd i Prištinu, u budućnosti mogli da dobijemo i avio liniju - rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, zvaničnici iz Beograda će o toj namjeri obavijestiti i Unmik i Kfor koji su, kako je podsjetio, po Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN i po Vojno-tehničkom sporazumu, zaduženi za kontrolu i koordinaciju u ime Srbije u vazdušnom prostoru Srbije na Kosovu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.