NavMenu

Izgradnja autoputa od Skoplja do Blaca počinje na proljeće

Izvor: Beta Ponedjeljak, 20.01.2020. 10:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja auto-puta od Skoplja do mjesta Blace počeće na proljeće, najavili su predstavnici Vlade Sjeverne Makedonije.

Ugovor o izgradnji prva dva kilometra tog auto-puta vrijedan oko 12,2 mil EUR direktor Državnih puteva Sjeverne Makedonije Zoran Kitanov potpisao je sa firmom Granit, koja ima obavezu da tu dionicu završi za 18 mjeseci.

- Građevinski radovi će početi ovog proljeća, a prvim kilometrima auto-puta moći ćemo da vozimo na ljeto 2021 - rekao je on nakon potpisivanja ugovora u Vladi Sjeverne Makedonije.

Preme riječima Kitanova, u naprednoj fazi je priprema izgradnje i preostalog dijela auto-puta Skoplje-Blace, u dužini od destak kilometara.

Taj auto-put se na granici spaja sa auto-putem Priština–Elezov Han (Đeneral Janković), koji je pušten ze saobraćaj krajem maja prošle godine.

Nakon završetka auto-puta do Blaca, prema riječima vicepremijera Sjeverne Makedonije za evropska pitanja Bujara Osmanija, "Skoplje i Priština, kao najbliži veći gradovi u regionu, biće udaljeni manje od jedan sat".

- Danas ispravljamo nepravdu koja se, na žalost, provlačila skoro 20 godina. Projekat Skoplje-Blace nije nov, već je inicijativa koja je započeta davno, ali je na jedan ili drugi način, sve vrijeme odstranjivana iz prioriteta ove države i za šta su bili potrebni vanserijski napori da se ponovo vrati u fazu realizacije u kojoj je sada - rekao je Osmani.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.