Izvor: biznis.ba | Subota, 18.01.2020.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Odobrene smjernice za izradu nacrta zakona o energetskoj efikasnosti u Brčko distriktu

(Foto: Radovan1/shutterstock.com)
Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na redovnoj sjednici u petak, 17. januara, odobrila je smjernice za izradu nacrta zakona o energetskoj efikasnosti Brčko distrikta BiH i smjernice za izradu nacrta zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji Brčko distrikta BiH.

Predrag Ljubojević, šef Pododjeljenja za razvoj i strategiju komunalnih usluga u Odjeljenju za komunalne poslove, kazao je da će se kroz nacrte zakona pokušati rješenja donositi na noviji način i u skladu s direktivama Europske unije, navodi se na službenim stranicama Vlade Brčko.

– Kada je riječ o energetskoj efikasnosti mi govorimo otprilike o tri oblasti i to: zgradarstvo, promet i javna rasvjeta. Tako u oblasti zgradarstva, naročito kad su u pitanju privatni objekti, nemamo nikakvo zakonsko rješenje pa se nadamo se da ćemo ovim zakonom upravo izdefinirati određene stvari i naći način da damo određene olakšice i čitav niz metoda kojima će se moći pomoći građanima kod utopljavanja zgrada i rješavanja energetskih problema – naveo je Ljubojević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.