NavMenu

GRAS bogatiji za još sedam novih trolejbusa - Raspisan poziv i za nabavku minibusa

Izvor: Radiosarajevo.ba Petak, 17.01.2020. 14:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Kantonalno javno komunalno preduzeće Gradski saobraćaj GRAS bogatije je za još sedam novonabavljenih trolejbusa. Nekoliko novih vozila već je pušteno u saobraćaj, a kako je rekao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, koji je obišao trolejbuski depo, ovim je ostvareno obećanje dato na početku prošle godine.

- Ovim smo u zadnjih godinu dana nabavili 14 novih vozila koji će unaprijediti javni gradski prijevoz u Sarajevu. Podsjetiću da je preko Evropske banke za obnovu i razvoj raspisan poziv za nabavku 25 novih najsavremenijih zglobnih trolejbusa koji će moći raditi bez kontaktne mreže i na bateriju voziti između 10 i 12 kilometara. Osim trolejbusa, u protekloj godini nabavaljeno je deset zglobnih autobusa na plin, dakle ukupno 24 novonabavljena vozila. Ljudi koji rade u ovom preduzeću zaslužuju da im se obezbijede dobri uslovi za rad, prije svega kroz nabavku vozila kako bi naše sugrađane prevozili kvalitetno i sigurno - rekao je ministar Šteta.

Ministar navodi da je u četvrtak, 16. januara, preko Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) objavljen javni poziv za nabavku deset minibusa, čime će se unprijediti saobraćaj u padinskim dijelovima grada. Prema očekivanja, vozila bi na raspolaganju trebala biti na proljeće ove godine. Osim nabavke vozila, kada je preduzeće GRAS u pitanju, mnogo će se raditi i na infrastrukturnim stvarima. Prije svega se to odnosi na trolejbuski depo.


- S obzirom na to da nabavljamo nove trolejbuse, biće potrebno obezbijediti i adekvatne uslove za parkiranje i servis. U saradnji sa GRAS-om napravit ćemo projekt kako bi trolejbuski depo dodatno osnažili u smislu građevinskih radova i potrebne infrastrukture. Ljudima koji ovdje rade obezbijedit ćemo optimalne uslove - rekao je ministar Šteta, koji je dodao da očekuje da će do 2022. kompletan trolejbuski saobraćaj biti obavljan sa potpuno novim vozilima.

- Osim 25 novih trolejbusa za koje je javni poziv već raspisan, imamo obezbijeđena sredstva za 2021. za nabavku još 15 trolejbusa. Uz proširenje trolejbuske mreže do Vogošće, čija implementacija će krenuti u drugoj polovini ove godine, a 2021. će biti u funkciji, na raspolaganju bi trebali imati 40 vozila - naveo je ministar Šteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.