NavMenu

MK grupa planira kupovinu dijela luke u Trstu?

Izvor: Tanjug Petak, 17.01.2020. 09:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Omelchenko/shutterstock.com)Ilustracija
Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova dva i tri, hangare šest i devet, kao i terminal Adrija, kako bi tu napravio marinu koja može da primi luksuzna plovila i jahte.

Prema pisanju italijanskih medija, Adrija terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor sa parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju, prenose Večernje novosti.

Kako se navodi, u toku je osnivanje javnog konzorcijuma, koji ima zaduženje da stavi na prodaju oko 40 skladišta i dodaje da se Kostić već sastao sa gradonačelnikom Trsta, kojem je, navodno, preporučio da ne insistira na preobražaju terminala Adrija u pristanište kruzera, kada 15. februara 2022. godine istekne aktuelni ugovor o koncesiji sa Đenova metalom.

U izjavi o zainteresovanosti, kako prenose italijanski mediji, MK grupa ne iznosi finansijska predviđanja, jer će konzorcijum za vrijeme tendera odrediti osnovnu cijenu dobara u Starom pristaništu - za kulturno-izlagačke djelatnosti, pa do citadele Grensisam.

Dodaje se da MK grupa planira i da proširi poslovno carstvo na sjeveru Jadrana, gdje je ideja da se u smještajne kapacitete uloži 110 mil EUR, čime bi se jačao elitni turizam sa hotelom "Kempinski" i golf terenima u Savudriji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.