NavMenu

Novembarski prosjek plata 928 KM

Izvor: Capital Petak, 17.01.2020. 07:38
Komentari
Podeli
(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Prosječna neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 928 KM i nominalno bila viša za 3,2% nego u istom mjesecu 2018. godine, te veća za 2,4% u odnosu na decembar 2018.

Najniža prosječna neto plata u novembru bila je u oblastima pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane i iznosila je 580 KM, u građevinarstvu 637 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 641 KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u 11. mjesecu lani iznosila je 1.516 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.408 KM, dok je prosječna neto plata u oblasti informacija i komunikacija iznosila 1.346 KM.


U BiH je prosječna mjesečna bruto plata u novembru lani iznosila 1.433 KM i nominalno je bila viša za 3,4% nego u istom mjesecu 2018. godine, te viša za 2,5% u odnosu na decembar 2018.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.