Izvor: RTRS | Petak, 17.01.2020.| 07:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nestle ulaže 1,8 mlrd EUR u reciklažu plastike

Švajcarski gigant prehrambene industrije Nestle saopštio je da će uložiti 1,8 mlrd EUR u periodu od pet godina u reciklažu i smanjenje upotrebe nove plastike za pakovanje hrane.

Kompanija planira ulaganja u nove vrste ekološki održivih pakovanja kako bi ispunila cilj da do 2025. godine sva njena pakovanja budu reciklirana ili ponovo upotrebljiva.

Nestle navodi da će u narednih pet godina smanjiti za trećinu upotrebu nove plastike i da će osnovati fond vrijedan 250 miliona franaka za ulaganja u startap kompanije iz sektora recikliranja, prenio je AFP.

Da bi se stvorilo tržište reciklirane plastike, kompanija će sakupiti dva miliona tona plastike za pakovanje hrane i izdvojiti više od 1,5 milijardi franaka za plaćanje ovog materijala do 2025. godine.

Velike korporacije često su kritikovane zbog toga što im je profit preči od okoline, a one pokušavaju da odgovore na rastući pritisak od potrošača uvođenjem odgovornije prakse.

Gigant među lanacima brze hrane McDonalds u oktobru je objavio da će ubrzati rad na minimiziranju upotrebe plastike u svojim restoranima u Evropi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.