NavMenu

BH Telecom i ČIP Sistemi zajedno realizuju projekat instalacije optičkih mreža u KS

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.01.2020. 14:40
Komentari
Podeli
Tokom druge polovine 2019. kompanija ČIP Sistemi iz Sarajeva potpisala je ugovor o saradnji sa kompanijom BH Telecom.

U skladu sa potpisanim ugovorom kompanija ČIP Sistemi će na području Kantona Sarajevo, za kompaniju BH Telecom pružati uslugu instalacije kućnih optičkih mreža, za sve nove ili postojeće kupce, s ciljem da kupci dobiju najkvalitetnije usluge iz ove oblasti.

- Velika čast i zadovoljstvo nam je da imamo priliku sarađivati sa najvećim telekom operaterom u Bosni i Hercegovini. Naša kompanija, kao podizvođač će raditi na proširenju mreže djelovanja BH Telecoma u Kantonu Sarajevo, kako sa novim kupcima, tako i sa postojećim kojima je neophoda promjena instalacija u nove savremene optičke kablove, a sve u cilju da se dobije najkvalitetnija usluga tj. brži internet, tv i telefonska mreža - izjavila je Lejla Tufo, izvršna direktorica kompanije ČIP Sistemi.

Kada je riječ o optičkim kablovima, navode u ovoj firmi, mora se istaknuti da je u današnje vrijeme sve veća upotreba istih, jer dosadašnji bakarni kablovi koje koristi najveći broj postojećih korisnika ne može podnijeti količinu prometa i informacija koje se odvijaju putem interneta.

- Zajednički cilj je da do 31. decembra 2020. godine, do kada smo potpisali ugovor, naša kompanija i BH Telecom, izvršimo instalaciju na 2.000 novih korisnika, te da na velikoj većini postojećih korisnika uradimo zamjenu starih instalacija - dodala je Tufo.

Kompanija ČIP Sistemi posluje pune 24 godine, a osim ove usluge nudi širok spektar usluga iz domene elektroinstalaterskih i elektromontažerskih radova, kao što su elektroinstalacije, ozvučenja, rasvjeta - iluminacija, interfonija, bolnička signalizacija i mnoge druge.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.