NavMenu

Knott Autoflex Yug otvorio u Srbiji pogon za toplo cinkovanje proizvoda od gvožđa i čelika

Izvor: Beta Četvrtak, 16.01.2020. 10:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)Ilustracija
Mađarsko-njemačka kompanija Knott Autoflex Yug otvorila je u Bečeju novi pogon za toplo cinkovanje proizvoda od gvožđa i čelika. Za tu investiciju od 7,5 mil EUR od države je dobila subvencije od 250.000 EUR.

U tom pogonu će biti posla za 82 radnika, a godišnji kapacitet linije je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti za prodaju, a ostatak za potrebe sopstvene proizvodnje.

Knot proizvodi dijelove za autoprikolice i zapošljava u Bečeju 740 radnika, a ukupna investicija te kompanije je 25,5 mil EUR.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će cinkovani proizvodi iz pogona Knotta biti ugrađivani u zaštitne ograde puteva u Srbiji, koje se sada uvoze.


Njemačka grupacija Knott u Bečeju posluje preko tri firme: Motorflex Remont, Knott Autoflex Yug i Autoflex Livnica.

Preduzeće Knott Autoflex Yug osnovano je 2003. godine i više od 90% proizvoda prodaje u inostranstvu, a u 2019. godini njegov promet je bio 29,2 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.