Izvor: eKapija+ | Srijeda, 15.01.2020.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro kreće gradnja novog sjedišta AlJazeera Balkans - Otvaranje futurističke zgrade na Šipu predviđeno za kraj 2021. (FOTO)

Televizijska kuća AlJazeera Balkans u postupku je dobijanja svih neophodnih dozvola kako bi ovog proljeća krenula u gradnju svog novog modernog sjedišta u sarajevskom naselju Šip.

Zemljište je kupljeno, a nedavno je prezentovan idejni projekat nove zgrade koji je radio poznati arhitekta Sead Gološ.

Kako je za eKapiju rekao Sead Živalj, projektni menadžer AlJazeere, ako sve bude išlo po planu početak gradnje bi trebao da bude krajem proljeća 2020.

- Naš plan je da zgrada bude završena do kraja 2021. godine, jer nam je želja da desetu godišnjicu proslavimo u novom domu, ali nema potrebe da prejudiciramo, jer nam je prioritet kvalitet izvedbe projekta.

Kako pojašnjava Živalj, novo sjedište je futuristički objekat, koji je zadržao elemente tradicionalnog stila.

- Idejnim projektom je predviđena zgrada koja uključuje sve potrebne funkcionalne zone televizije. Objekat će imati dvije podzemne etaže koje će biti garažni prostor, dvije suterenske, prizemlje i tri sprata, ukupne površine od oko 7.500 m2. Objekat se sastoji od nekoliko značajnijih arhitektonskih volumena. Na baznom dijelu zgrade imaćemo i etažni vrt koji će objektu davati posebni šarm.

Zgrada će imati tri studija, kao i sve sadržaje potrebne za složeni proces produkcije programa, ali i logistike koju treba jedna TV kuća.

- Naša nova zgrada će biti jedinstven objekat koji će nam omogućiti da se unaprijedi i naš način rada u svim aspektima. Pri izvedbi projekta će biti korištena najsavremenija tehnološka dostignuća, kako u izboru materijala tako i u tehničkoj opremi - rekao je Živalj.

T.B.

Fotogalerija
Nova zgrada AlJazeera Balkans u Sarajevu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.