Izvor: eKapija | Utorak, 14.01.2020.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan poziv za izbor konsultanta za izgradnju dobojske obilaznice - Posao vrijedan 6 mil EUR

Doboj (Foto: CoaDoboj/shutterstock.com)
Bosna i Hercegovina dobila je od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) zajam za troškove izgradnje autoputa na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku - obilaznica Doboj, dionica Most Rudanka (uključujući most) - tunel Putnikovo Brdo.

Tim povodom EBRD je raspisao poziv za iskazivanje interesa za konsultantske usluge, a u ime njihovog korisnika Republike Srpske i klijenta Autoputeva Republike Srpske koji namjeravaju dio od ovog zajma usmjeriti na plaćanja u okviru ugovor za koji je raspisan ovaj poziv.

Procjenjena vrijednost ugovora je 6 mil EUR.

Po isteku poziva za iskazivanje interesa, formalno će se uspostaviti uži izbor kvalifikovanih firmi na temelju kriterijuma, a samo će oni iz užeg izbora biti pozvani da podnesu prijedloge.

Svi iskazi interesa šalju se elektronskom poštom na adresu Autoputeva RS na dvuckovic@autoputevirs.com i info@autoputevirs.com do 13. februar a2020.

Kako je istaknuto u pozivu, očekivani ishod dodjele ugovora uključuje angažovanje konsultanta koji će pružiti pomoć u nadzoru radova na projektovanju i izgradnji 5,6 km novog autoputa uključujući sve povezane lokalne puteve i glavne objekte: dvostruki tunel "Putnikovo brdo 1" u ukupnoj dužini od 1,6 km, dvostruki tunel "Putnikovo Brdo 2" u ukupnoj dužini od 700 m - odjeljak uključuje posljednjih 150 metara tunela koji se nalaze unutar FBiH plus oko 200 m nakon tunela, most "Rudanka" preko rijeke Bosne i vijadukt "PutnikovoBrdo".

Glavni cilj zadatka je obavljanje poslova i preuzimanje ovlaštenja inženjera u skladu sa uslovima ugovora.

Buduća izabrana konsultantska firma djelovaće u ulozi inženjera, a rezultati će morati biti u skladu s važećim lokalnim zakonima i propisima koji se odnose na dizajn, izgradnju, nadzor, kontrolu kvalitete građevinskih radova i zaštitu životne sredine.

Očekuje se da će odabrani konsultant provesti cjelokupan pregled projektnih prijedloga izvođača i dati preporuke u pogledu njihove usklađenosti, pregledati i odobriti dokumenata izvođača, redovno pregledati i tačno zabilježiti napredak izvođača u skladu s njegovim programom izgradnje, pratiti i osigurati pravovremeni napredak izvođača, uključujući sve radnje za zadržavanje napretka, kao i druge obaveze navedene u objavljenom javnom pozivu.

Više informacija o ovom pozivu možete pogledati OVDJE, a takođe preporučujemo da pogledate i INFOMAPU izgradnje autoputeva i brzih saobraćajnica u BIH i regionu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.