Izvor: Federalna.ba | Utorak, 14.01.2020.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Drvaru pokrenut pogon tekstilne firme Yumco, posao za 100 žena

Ilustracija (Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
U Drvaru je pokrenut pogon za proizvodnju konfekcije u kojem će biti zaposleno 100 radnika. Iako još nije zvanično otvoren, proizvodni pogon firme Yumco iz Vranja već radi punom parom.

Pogon vranjanskog Yumca smješten je u rekonstruiranom objektu nekadašnje pekare. U prva tri mjeseca radnice kroz proizvodnju manjeg opsega prolaze obuku i trenutno ih je 80, a do kraja mjeseca biće ih još dvadeset.

- Onda ćemo da imamo zaokružen proces proizvodnje, kompletno, od krojnice do finalne proizvodnje. Trenutno radimo za Yumca neke mantile. Za dan-dva nam stiže novi nalog: radna odijela i onda ćemo da krenemo, kompletno svi će da budu uposleni - rekao Dragan Pavlović, rukovoditelj pogona Yumco u Drvaru

- Tvornica Yumco Drvar je formirana i obnovljena uz pomoć Vlade Republike Srbije. Ovim otvaranjem se rješava jedan dio nezaposlenih žena. Nažalost, još uvijek ih mnogo čeka posao - rekla je načelnica Općine Drvar Dušica Runić.

Uz osiguranje egzistencije, tvornica ovim ženama znači puno više. Ispunjene su, osjećaju se korisno, a nekima je to i prvo zaposlenje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.