NavMenu

Sarajevo salsa kongres od 23. do 26. januara

Izvor: eKapija Petak, 10.01.2020. 08:51
Komentari
Podeli
Dvanaesto izdanje Sarajevo salsa kongresa, najvećeg plesnog događaja u BiH, biće održano od 23. do 26. januara u hotelu Holiday u organizaciji Plesnog kluba Aster i u saradnji s društvenim plesnim klubom El Paso iz Sarajeva.

Ovogodišnji Kongres okupiće oko 800 učesnika iz cijelog svijeta. Gosti dolaze iz Slovenije, Turske, Švedske, Srbije, Njemačke, Hrvatske i drugih zemalja, a u posebnom fokusu će biti radionice koje će voditi neki od najboljih svjetskih salsa plesača, te gala večer koja će biti održana u subotu, 25. januara.

Sarajevo Salsa Kongres (SSC) nije takmičarskog karaktera, nego za cilj ima popularizovati salsu. Svoje bogato plesno znanje i iskustvo s gostima dijele najbolji plesači i edukuju učesnike festivala. Svi posjetitoci festivala kroz četiri dana lude zabave imaće priliku učiti razne plesne discipline, te uživati u četiri plesne zabave na kojima će 10 DJ-eva puštati muziku i pobrinuti se za fantastičnu zabavu.

Jedan od slogana SSC je i "Učimo od najboljih" te se organizacijski tim svake godine trudi u Sarajevo dovesti najbolje instruktore kako bi svojim gostima prenijeli znanje.

- Pored dobro poznatih instruktora plesa koji dolaze iz svih zemalja regiona i šire, ove godine pridružiće im se i Seo Fernandez sa svojom partnericom Martom, te Luis Vasquez zajedno s partnericom Magdom. Pored toga što su svjetski poznati instruktori, Vasquez je jedan od začetnika linijskog stila salse, a tokom svoje karijere uspješno je sarađivao s Jennifer Lopez, Johnom Travoltom i mnogim drugim. Cilj koji je postavljen kada je održan prvi kongres nakon ovih dvanaest godina je postignut. Pored toga što je Sarajevo postalo centar regije tokom ovih zimskih dana i što su ćevapčići i salsa postali dio Sarajevske zime, tako je salsa u BiH zaživjela i ima sve više poklonika među mlađom i starijom populacijom. Sarajevo Salsa Kongres je tokom ovih 12 godina postao prepoznatljiv u regiji i šire - ističu organizatori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Agro

Izdanci hmelja prodaju se po cijeni od 1.000 EUR za kilogram

Izdanci hmelja vrlo su osjetljivi, teško se čuvaju duže vrijeme, brzo venu zbog čega se moraju konzumirati odmah nakon berbe jer je svježina ključna za njihov okus. Hmelj (Humulus lupulus L.) je u prirodi samonikla biljka koja raste na vlažnim mjestima, uz rubove šuma gdje se penje po grmlju i stablima, šikarama i živicama, uz rijeke i potoke. Podsjeća na divlje šparoge Njegovi izdanci podsjećaju na divlje šparoge i vrlo su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.