NavMenu

Euro Stil proizvodi stigli u OBI markete u Sloveniji i Austriji

Izvor: Indikator Petak, 10.01.2020. 08:35
Komentari
Podeli
(Foto: obi.com)
Euro Stil, firma kćerka Hifa Oil i lider u distribuciji drvnih energenata na tržištu BiH, ušao je sa svojim proizvodima u OBI markete u Austriji i Sloveniji. Osim toga, Euro Stil je povećao obim poslovanja za 20% u 2019. godini, navodi se u obraćanju javnosti kompanije sa sjedištem u Doboju povodom uspješnog okončanja poslovne godine.

Kao jedan od razloga za ovo značajno povećanje prometa u kompaniji navode uvođenje novog programa drvnih energenata - drvo u vreći i kutiji, kao i potpala u vrećici i kutiji. Ovaj novi asortiman Euro Stila postao je za kratko vrijeme veoma tražen prije svega na tržištima zemalja EU.

Također, prošle godine Euro Stil je dobio prestižni ENplus certifikat A1 i A2 kvalitete, i to kao prvi trgovac peletom u BiH, što je dodatno podiglo razinu konkurentnosti Euro Stila na tržištu EU. Radi se o posebnoj klasi kvaliteta sa strožijim zahtjevima prema evropskim i međunarodnim standardima.

Planom kompanije za 2020. godinu predviđeno je povećanje prodaje na tržištu EU, zatim uvođenje novih proizvoda, te usvajanje novih standarda poslovanja. Naime, Euro Stil će u cilju daljeg jačanja konkurentnosti raditi prije svega na dobijanju certifikata FSC CoC "Forest Stewardship Council" standarda koji će ga i definitivno lansirati u najpouzdanije dobavljače drvnih energenata za BiH i tržište EU u ovom dijelu Evrope.

I u drugom segmentu poslovanja – distribucija primarnih poljoprivrednih proizvoda, Euro Stil je povukao važne poslovne poteze, kao što su pokretanje maloprodaje i veleprodaje voća i povrća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.